Kombucha
ehk teeseenejook
Kombuchat ehk teeseenejooki on villitud juba mitu tuhat aastat. Tegemist on elus joogiga, mille loomise meistriks on elusorganism ehk teeseen (bakterite ja pärmiliste ideaalne kooslus). Jooki tekivad kasulikud bakterid, mis turgutavad meie immuunsüsteemi. Lisaks on selles erinevaid vitamiine, orgaanilisi happeid, polüfenoole ja ensüüme, mis kõik toetavad meie keha ja seal toimuvaid positiivseid protsesse. Kõige selle krooniks tekib jooki loomulik mull, mis aitab kõigel sellel kasulikul organismil paremini omastada. Ka teadustööd kinnitavad, et kombucha regulaarne joomine võib mõjutada organismi, näiteks Lätis tehtud teadustööga tõestasid teadlased, et kombucha annab energiat, tõstab immuunsust, aitab organismil puhastuda ja on tõhus ka liigesehädade puhul.
Must tee
Must tee annab tulemuseks teeseenejoogi, millel on tugev ja tummine maitse ning pärm annab õunasiidrit meenutava meki. Vee ideaalne tõmbamistemperatuur on 100℃.
Roheline tee
Roheline tee annab teeseenejoogi, mis hapneb kiiremini kui musta teega valmistatud jook. Vee ideaalne tõmbamistemperatuur on 75℃.
Valge tee
Valge tee on kõigist teesortidest kõige vähem töödeldud, mis annab teistega võrreldes heledama, šampanjat meenutava teeseenejoogi. Vee ideaalne tõmbamistemperatuur on 75℃.